T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Tarsus Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Milli Eğitimin hizmetine 1975 yılında girmiş olup, okulun temeli şehrimizin tanınmış yardımsever iş adamlarından Mehmet KURADACI tarafından bağışlanan 10 dekarlık bir arsa üzerine atılmıştır. Tarihi Donuktaş civarında Donuktaş caddesi üzerinde 70. Yıl Devlet Hastanesine takriben 150 metre kadar mesafede bulunan lisemiz, önce Tarsus Cumhuriyet Ortaokulu olarak eğitim ve öğretim hizmetine başlamış, 1976-1977 öğretim yılında lise haline getirilerek Tarsus Cumhuriyet Lisesi adını almıştır.

Okulun 16 dersliği, 1 kütüphanesi ve 3 bilgisayar laboratuarı, 2 grafik atölyesi, 1 fotoğraf atölyesi, 1 konferans salonu ve her türlü sportif çalışmanın yapılabileceği geniş bir bahçesi vardır. Bahçe güzel bir şekilde ağaçlandırılmıştır.

BUGÜNKÜ DURUMU
Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (10. Sınıflar -> 1 Şube, 11. Sınıflar -> 3 Şube ve 12. Sınıflar -> 3 Şube) 170 öğrenci, Cumhuriyet Anadolu Lisesinde (9. Sınıflar -> 6 Şube ve 10. Sınıflar ->7 Şube) 520 öğrenci olmak üzere toplamda 690 öğrenci, 4 idareci, 30 kadrolu öğretmen, 4 Ücretli Öğretmen, 1 Okul Polisi, 1 hizmetli (696 KHK), 1 kadrolu hizmetlisi bulunan Tarsus Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçemizin önemli okullarından birisidir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Anadolu Lisesi'ne dönüştürlen okulumuz Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.  2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 9. Sınıflar Anadolu Lisesine alınmış olup Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kademeli olarak dönüştürülecektir.

Okulun, ilçenin sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerine önemli katkıları vardır. Mezunların çoğu ülkemizin ve ilçemizin çeşitli yerlerinde yurdumuzun kalkınması ve modernleşmesi için çeşitli iş kollarında ve devletimizin çeşitli kademelerinde başarılı çalışmaları vardır ve halen çalışmaya devam etmektedirler.

Sportif alanda başarılı çalışmaları olan okulumuz bayan ve erkek voleybol takımlarımız Vilayetimiz Mersin'i Türkiye yarı finallerinde temsil etme onuruna erişmiştir .

Genel kültür ve bilgi yarışmalarında ilçe birincisi ve il ikincisi olma başarısını göstermiş, yine çeşitli kurumlar tarafından yapılan sosyal ve kültürel çalışmalarda öğrencilerimiz önemli dereceler yaparak ödüller almışlardır.

Okulumuzda 1994-1995 Öğretim yılından itibaren açılmış bulunan Yabancı Dil Ağırlıklı Lisemiz başarılı çalışmalar yapmakta olup üniversite sınavlarında Yabancı Dil Bölümü öğrencilerinden sıralamada ilk bin kişi içine girenler olmuştur.

Öğretmenler ve öğrenciler olarak hedefimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı başarıları devam ettirmektir. Bunu başaracağımıza da inancımız ve güvenimiz tamdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2021 - Güncelleme: 30.09.2021 13:59 - Görüntülenme: 343
  Beğen | 6  kişi beğendi