T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

15 Temmuz; milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhuyla yeniden inşa edildiği, yaşanan darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan yüce milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve kahramanlığıyla kazanılan şanlı bir demokrasi zaferidir.
Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden milletimiz bundan sonra da bağımsızlığını sonsuza dek korumaya devam edecektir.
Ülkemizin bağımsızlığını, milli iradenin hakimiyetini ve Türkiye’nin yüzyıl hedeflerini cesurca savunan 15 Temmuz kahramanlarının fedakarlıklarını bu ülke hiçbir zaman unutmayacak her zaman minnetle hatırlayacaktır.
Aynı zamanda ülkesini bölmek isteyen, vatandaşına kurşun sıkıp, bombalar yağdıran, milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimini ve bu girişimin arkasında ki emperyalist güçleri de hiçbir zaman unutmayacak, her daim birlik ve beraberliğini koruyarak; tek millet, tek devlet, tek bayrak olma bilinciyle hareket etmeye, hainlere göz açtırmamaya devam edecektir.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi; ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için üreten, milli ve yerli teknolojik hamleler gerçekleştiren, yüreği vatan sevgisiyle dolu, bu ülkeye inanan, vatan için canını ortaya koyan ‘Türkiye Yüzyılının Kahramanları’ sayesinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs'ta, terörle mücadelede ve son olarak 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve şehit yakınlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.07.2023 - Güncelleme: 15.07.2023 18:36 - Görüntülenme: 91
  Beğen | 0  kişi beğendi